Vaaliohjelmani, Kohta 1. Ulkomaalaispolitiikka/kansalaisuus

Schengenin sopimuksen soveltaminen seuraavalla tavalla. Maahantulon edellytyksenä kaikilta tulijoilta, paitsi Suomen kansalaisilta, on vaadittava Suomen valtion kelpuuttama henkilöllisyystodistus ja matkustusasiakirjat, joista käy ilmi tulijan matkustusreitti, rajanylityspaikat ja häntä palvelevien virkamiesten nimet ja asemat. Maahantulon yhteydessä(tai sitä ennen esimerkiksi Suomen suurlähetystössä) on varmistettava, ettei tulijalla ole vakavaa rikostaustaa ja että hänellä on joko tarvittava rahasumma 3 kk:den oleskelua varten, tai hänellä on tiedossa jo maassa oleva henkilö, jolla on valmiudet ja halukkuus elättää tulijaa hänen maassa oleskelunsa ajan. Maahantulijan on hankittava ennen maahantuloaan, tai välittömästi maahantulonsa jälkeen vakuutus, joka kattaa tulijan loukkaantuessa hänen hoitonsa aiheuttamat terveydenhoitokulut. Opiskelijoille taas täytyy asettaa lukukausimaksut, jotka kattavat heidän koulutuksestaan aiheutuvat kulut.

Maahantulijan on sitouduttava toimimaan yhteiskunnan sääntöjen ja lakien mukaisesti. Tulija saa harjoittaa omaa kulttuuriaan ja omia tapojaan maassa oleskelunsa aikana siinä määrin, ettei hän niitä harjoittaessa tule aiheuttamaan kohtuutonta haittaa yksityisille henkilöille tai yhteisöille. Maahantulija voidaan poistaa maasta, jos hän rikkoo Suomen lakeja tai muuten toimillaan(esimerkiksi kulttuuriaan ja tapojaan harjoittamalla) aiheuttaa tahallaan ja kohtuuttomasti ylimääräisiä kuluja tai haittaa kunnille, valtiolle, yhteisöille tai yksityisille hekilöille. Maahantulija velvoitetaan maksamaan hänen karkoituksensa tai maasta poistamisensa aiheuttamat kulut, jos on selvää näyttöä, että hän on aiheuttanut ne tietoisesti ja tahallaan.

Maahanmuuttaja voi hakea Suomen kansalaisuutta ensimmäistä kertaa esimerkiksi 5 vuotta maassa oleskeltuaan. Hänen on kansalaisuuden myöntämistä varten omattava tarvittavan puhdas rikosrekisteri(esimerkiksi paria ylinopeus- ja parkkisakkoa ei katsota esteeksi kansalaisuuden myöntämiseksi), hänellä on tarvittava toimeentulo itsensä elättämiseksi, tai häntä elättää Suomen kansalainen, hänen on omattava tarpeellinen kielitaito pystyäkseen kommunikoimaan esteettömästä suomen kielellä töissä ja vapaa-ajalla, hänen on tunettava Suomen ja sen lähialueiden historia ja hän ymmärtää miten Suomen yhteiskunnallinen- ja poliittinen koneisto toimii. Kansalaisuutta ei myönnetä heti edellä mainittujen kohtien täyttymisen jälkeen, vaan hakijalle myönnetään esimerkiksi 5 vuoden koeaika, jolloin hän nauttii kaikkia kansalaisten saamia etuja. Jos hakija syyllistyy koeaikana vakaviin rikoksiin, tai hän omasta tahdostaan ja vaikutuksestaan päätyy täysin suomalaisen sosiaaliturvan elättämäksi peruutetaan häneltä tällöin koeajan suomat edut ja hänen karkoittamisprosessinsa aloitetaan.

Työperäisen maahanmuuton kohdalla sovelletaan seuraavaa. Jos maassamme on työvoima- tai osaamisvajetta joillakin aloilla, täytyy työvoimaa ja osaamista pyrkiä ensisijaisesti palkkaamaan ja kouluttamaan kotimaastamme. Jos tämä ei ole mahdollista kouluttajien vähyyden/puutteen takia, tai koulutuksen kesto on tilanteeseen nähden sietämätön, täytyy työvoimaa ehdottomasti pyrkiä rekrytoimaan ulkomailta. Sillä ei ole merkitystä mistä maasta työvoimaa rekrytoidaan, kunhan rekrytoitava henkilö osoittaa sopeutumiskykyä ja halua suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Työperäisen maahanmuuton kohdalla pätee siis muuten samat kriteerit kuin muidenkin maahanmuuttajien kohdalla, paitsi 3 kk:den oleskelua varten tarvittavaa rahasummaa ei tarvita, koska maahanmuuttajalla on työpaikka Suomessa.

Humanitäärisen maahanmuuton kohdalla täytyy soveltaa sellaista käytäntöä, että nykyisenkaltainen valtion tukema vastaanottokeskustoiminta lopetetaan kokonaan ja siirrytään vapaaehtoisrahoitettuun järjestelmään. Suomen kansalaiset saavat käyttää omia varojaan ja resurssejaan hädänalaisten ihmisten auttamiseksi. Humanitäärisen maahanmuuton kohdalla pätee siis kaikki yllä mainitut kohdat, jotka maahantulijan täytyy täyttää maahan pääsemisen edellytyksenä. Henkilötodistus, matkustusasiakirjat, puhdas rikosrekisteri ja olemassa oleva ylläpito. Humanitäärisen maahanmuuttajan vastuuhenkilöt maksavat hänen terveydenhoidostaan aiheutuvat kulut.

Päivittelen vaaliohjelmaani sitä mukaan kuin kohtia valmistuu. Vaaliohjelmani löytyy Sivuistani, tuolta oikealta kuvan alapuolelta.

Tietoja Veli

Suomalaisten etua, sananvapautta ja suoraa demokratiaa ajava nuori poliitikko Hämeen vaalipiiristä. Näytä kaikki artikkelit kirjoittajalta Veli

Jätä kommentti